Extensió o complement?

Sovint ens trobem que a les formacions o als assessoraments que fem a les escoles, no només ens demaneu la diferència entre extensió i complement, sinó també ens demaneu quines són les millors extensions i els millors complements. En aquesta entrada intentarem esvair el dubte entre els dos conceptes, i quines són les que més recomanem i el perquè.

Què són les extensions?

Les extensions són funcions addicionals que pots afegir fàcilment al navegador. Et permeten personalitzar l’experiència Chrome amb les funcions que vulguis i mantenir el navegador lliure d’elements que no utilitzaràs. Les extensions les pots afegir o treure sempre que tu vulguis.

Les extensions són molt variades i poden anar des de simples accessos directes, fins a protectors de malware o acceleradors de descàrregues, passant per bloquejadors de publicitat, capturadors de pantalles, notificacions de correu, i un enorme etc. (les possibilitats són gairebé il·limitades)

Resultat d'imatges de chrome web store extensions

Quan instal·les una extensió a Chrome, normalment s’afegeix un petit botó a la barra superior del navegador, al costat dret, però això no és una característica obligatòria de les extensions, i en algunes ocasions, no notaràs en l’apariència del navegador quan s’afegeixi l’extensió.

Per instal·lar extensions al navegador, cal visitar la Chrome Web Store.

Si voleu més informació sobre les extensions, feu un cop d’ull a la pàgina d’ajuda de Chrome.

Què són els complements?

Els complements, igual que les extensions, són funcions addicionals, però en aquest cas a l’aplicació web i no pas al navegador. De forma que un complement de Drive el pots utilitzar des de qualsevol ordinador amb el navegador que sigui, però també des de la tablet o l’smartphone. L’avantatge és obvi, ja que tan sols has d’instal·lar em complement un cop, encara que el puguis utilitzar en diferents ordinadors o dispositius.

complemento-extensiones-gmail-720x350.png

Trobar complements és tan fàcil com crear un document nou (document, full de càlcul o presentació) o obrir un existent i anar al Menú – Complements i accedir a Obtenir complements… S’obrirà una nova finestra des de la que veuràs els complements disponibles per instal·lar al nostre Drive, associats al nostre compte d’usuari. A més, veuràs uns o d’altres en funció del tipus de treball que realitzes (document, full de càlcul o presentació).

Per últim, comentar que, a diferència de les extensions, no s’ha d’accedir a la Chrome Web Store, sinó que pots trobar en el GSuite Marketplace.

Quines extensions i complements recomanem?

De llistes sobre quines són les extensions més descarregades, populars, recomanades, importants, destacades, … n’hi ha milers. En el nostre cas, hem triat de compartir-vos dos webmixes de Symbaloo que hem preparat amb les extensions i complements que recomanem per l’ús escolar.

Screenshot 2018-05-27 at 22.56.45
Extensions

 

Screenshot 2018-05-28 at 10.50.23.png
Complements

 

Si coneixeu d’altres extensions o complements per afegir als nostres webmixes, no dubteu en deixar-nos un comentari.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s